WIE BEN IK


Under Construction...

 

Hi!
.........................

 

Omdat ik in mijn leven regelmatig te kampen heb gehad met angsten, paniek en depressie ben ik naast de verschillende vormen van therapie en gebruik van medicatie, altijd op zoek geweest naar meer manieren om een rustiger, meer geaard, gelukkiger leven te leiden. Méér te kunnen ontspannen en gewoonweg meer te kunnen genieten van al het moois dat deze wereld en mijn leven te bieden heeft. Ik merkte dat ik daarvoor eerst op zoek moest gaan naar mezelf en meer moest aarden. Dat was nog niet zo makkelijk. Hoe graag ik het ook wilde, voor ik het wist was er alweer een dag, een week of zelfs een maand voorbij, dat ik me had laten leven, niet geaard was, in mijn hoofd zat en zo ver verwijderd was van waar ik eigenlijk wilde zijn.

Ik bedacht dat ik bewust momenten wilde gaan pakken om te gaan aarden en zoveel mogelijk in het "nu" te leren leven. Iedereen kiest hiervoor zijn eigen manier. Ik koos ervoor om cursussen/opleidingen te gaan volgen zoals; Reiki, Holistische massage, Holistic Pulsing, Chakramassage, Mindfulness en Ayurvedische massage. Dit heb ik gedaan bij o.a. Anand Opleidingen, een opleidingsinstituut dat al 4 jaar op een rij verkozen is tot Beste opleider van Nederland voor Vitaliteit en Gezondheid!

Een groter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven!
Het heeft veel gebracht waar ik nog dagelijks wat aan heb. Rust, bewustwording en zelf-liefde/zelf-acceptatie zijn daar onbetaalbare "cadeautjes" van.

Interesse aangewakkerd door studie...

 In mijn opleiding tot Psychosociaal Therapeut kwam ik in aanraking met oa. Cognitieve gedragstherapie, Psychopathologie en somatisatie. Vanuit deze Psychologische achtergrond heb ik me altijd al geïnteresseerd in de werking van onze hersenen, de geestelijke gezondheid, bewustzijn en alles dat daarmee gemoeid gaat.

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. In deze behandeling krijg je zicht op je denkpatronen: je onderzoekt hoe je gedachten samenhangen met je gevoelens en gedrag. Vervolgens leer je hoe je gedachten die ongewenste gevoelens geven om kunt buigen naar gedachten die wél gewenste gevoelens met zich meebrengen.

Psychopathologie is de leer van de psychische ziekte (geestelijk en psychologisch) of lijden of van de handelingen en ervaringen die kunnen wijzen op een psychische ziekte of handicap. Psychopathologie is een deelgebied van de psychologie en de psychiatrie. Waar de ziekte vooral de persoon betreft, kan het lijden op de persoon zelf en/of op de omgeving betrekking hebben. De psychopathologie is een wetenschap die aan de basis ligt van behandelingen waarvan de psychotherapie een voorbeeld is.

Wanneer lichamelijke symptomen veroorzaakt worden door psychische of emotionele factoren heet dit somatisatie. Bijvoorbeeld veel mensen hebben af en toe hoofdpijn veroorzaakt door mentale stress. Stress en andere psychische problemen kunnen veel andere lichamelijke klachten veroorzaken. Zoals: pijn op de borst, vermoeidheid, duizeligheid, rugpijn, ziek gevoel, etc.

Na enkele jaren gewerkt te hebben als coach en trainer, ben ik gaan werken in de jeugdpsychiatrie als sociotherapeut. Dit werk doe ik nog steeds met veel plezier. Ik ben met Gaia's gestart om, naast mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg, mensen ook op een andere manier te kunnen helpen. Niet vanuit vastgestelde kaders, therapieën en regels maar puur vanuit intuïtie.

Gaia's

 

Mijn praktijk