CHAKRA MASSAGE


Herkomst
Volgens de Oosterse traditie heeft ieder mens zeven chakra's, die als wielen rondtollen en het mogelijk maken om pure levenskracht op te nemen. Chakra, Sanskriet = wiel, rad, schijf, het begrip is afkomstig uit het tantristische hindoeïsme, waarmee de zeven zenuw-knooppunten worden aangeduid die zich tussen staartbeen en kruin in het menselijk lichaam bevinden. Elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht.


Effect
Door de chakra's te masseren, worden klachten opgelost. Iedere chakra zorgt voor een ander gedeelte van het lichaam, lost bepaalde klachten op en zorgt voor minder of meer energie bij eigenschappen waar de gemasseerde te veel of te weinig van heeft. Kortom de chakra's zorgen voor het psychisch en lichamelijk evenwicht.

 

Techniek
Als eerste wordt de basis-chakra 'Perineum', in het bekkengebied, gestimuleerd om de energiestroom op gang te brengen. Met behulp van de massage stuurt de masseur de energiestroom naar het volgende chakra-punt toe. Als er geen blokkades zijn, de chakra's staan dan open, kan de energiestroom moeiteloos naar het laatste chakra, 'kruin', doorstromen. Dat zorgt voor een diep ontspannen gevoel.


Wordt de energiestroom geblokkeerd dan zal de masseur deze blokkade proberen weg te nemen. Als een geblokkeerde chakra wordt geopend, kunnen er emoties ontstaan die naar buiten treden. Deze emoties moeten door de masseur vertrouwelijk, met respect en met behoud van eigenwaarde behandeld worden. Deze massage kan dus alleen plaatsvinden als er een volledig respect en vertrouwen aanwezig is tussen de gemasseerde en de masseur.