CHAKRA DANS


Momenteel nog geen onderdeel van het assortiment.

Dans door je chakra's en ervaar de harmonie en rust die van binnen ontstaat
Chakradans is een therapeutische bewegingsvorm die lichaam en ziel met elkaar verbindt en in balans brengt. Het is een ontdekkingsreis door jouw zeven energiecentra (chakra’s) en innerlijke Levensbronnen. Vrije bewegingen op een mix van speciaal daarvoor gecomponeerde, ritmische muziek brengen balans en kunnen je openen voor een dieper ervaren van het leven. Contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden. Chakradans laat de energie weer stromen en ontsteekt de levenslust. Het is een holistisch proces dat je gevoelens van welzijn kan verhogen, zowel fysiek als mentaal. De techniek van Chakradans is eenvoudig: iedereen kan het, jong en oud. Je beweegt je met gesloten ogen en bij gedempt licht. Jij geeft vorm aan de dans en de dans op haar beurt vormt jou. Chakradans is de dans van jouw ziel.


Bij Chakradans gaat het om wat jij voelt en ervaart, zonder oordeel. Je ervaringen, dans of creativiteit wordt op geen enkele wijze geanalyseerd. Het therapeutische aspect zit in de dans zélf; daar hebben we ons hoofd niet bij nodig. Bij Chakradans gaat het om voelen en ervaren. Pure vrijheid dus.


Spontaan bewegen

Dansen door je zeven chakra’s is alsof je je door zeven verschillende innerlijke landschappen beweegt. Alle met hun eigen lessen, bedoelingen en verhalen. We ervaren onze instincten, vrijheid en seksualiteit, onze kracht, hoe we liefhebben, communiceren, onze intuïtie en onze spiritualiteit.
Als je je overgeeft aan de muziek bij elke chakra, komt je lichaam spontaan in beweging. Het voelt alsof je wakker een droom binnenstapt. Misschien zie je beelden vanachter je gesloten ogen, komen herinneringen naar boven of krijg je inzichten. Je kunt ook ook emotie of lichamelijke sensaties ervaren. Het is het zacht openvouwen, het ontwaken van wie je echt bent. Door Chakradans kun je genieten van de harmonie en de rust die diep van binnen ontstaat. Dans jouw dans en ervaar hoe je je kunt verbinden met de wereld in jezelf en de wereld om je heen. 


Oorsprong
Chakradans is ontwikkeld door de Australische Natalie Southgate en zij introduceerde het in 1998 in Londen. Met Chakradans combineert Natalie haar ervaring en opleiding op het gebied van dans, psychologie en chakra-healing in een nieuw samenspel van oude wijsheden. Chakradans werd in 2004 omarmd door Deepak Chopra, die Natalie uitnodigde om sessies van elk vijftig deelnemers te doen in een grote balzaal tijdens zijn weekseminar ‘Seduction of Spirit’ in Californië.

Inmiddels ervaren duizenden anderen hoe Chakradans eventuele geblokkeerde energie ontrafelt en in balans brengt, en hoe het je dieper met je authentieke ik in contact brengt. Je kan een gevoel van gemak ervaren in een ongemakkelijke wereld. Chakradans is het ritme voor je ziel en pure vrijheid!